Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Továbtanulás

2008.01.29

Szent István Mezőgazdasági és
Élelmiszeripari Szakképző Iskola

 

 

Szakközépiskola: mezőgazdasági szakmacsoport erdész-technikus célú

A tagozat jellege, célkitűzései:

Az érettségire felkészítő osztályaink célja, hogy tanulóink megszerezzék az általános műveltséget. A szakmai orientációs és a szakmai alapozó tantárgyak lehetővé teszik, hogy érettségi után az erdészet, a természetvédelem OKJ technikusi évfolyamain könnyebben és rövidebb idő alatt elsajátíthatják az ismereteket.

Választható idegen nyelvek: angol, francia, német

A jelentkezők felvétele az általános iskola 5 ., 6., 7., osztály év végi és a 8. osztály első félévi osztályzatokból számított átlagból képzett pontszám ( átlag* 20=maximum 100 pont), valamint a közös írásbeli felvételi eredménye alapján (maximum 100 pont) történik.

Vidékiek számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

Felvételivel kapcsolatos tennivalók:

 

Országos közös írásbelit matematikából és anyanyelvből kell írni. Jelentkezni a rendszeresített jelentkezési lapon kell.

A felvételi időpontja: 2006. január 28. 10 óra. Mindenki megválaszthatja az írás helyét. Választható iskolánk is.

Ezen a szakon érettségizettek iskolánkban választhatják szakirányban az erdész-technikus képzést . Ez az érettségire épülő képzés kétéves.

Iskolánkban lehetőségük van más szakterületeken is tovább tanulni. Mezőgazdasági technikus, állattenyésztő állategészségügyi technikus, sütő és cukrász-technikus, élelmiszeripari technikus (molnár, sütő, hús), élelmiszer minősítő technikus képzés.

Induló osztályok száma: 1

Mezőgazdasági szakmacsoport

Tagozatkód: 02

Évfolyamok száma: 4+2

Választható nyelvek: angol, német, francia

Nyílt nap időpontja: 2005. november 25. 9 00 óra

Tanüzemeink: mezőgazdasági tanüzem, tanmalom, sütő tanüzem, cukrász tanműhely, húsfeldolgozó tanüzem

 

 

Tagozatkód: 03

É L E L M I S Z E R I P A R I

 

A tagozat jellege, célkitűzései:

Az érettségire felkészítő osztályaink célja, hogy tanulóink megszerezzék az általános műveltséget. A szakmai orientációs és a szakmai alapozó tantárgyak lehetővé teszik, hogy érettségi után az élelmiszeripar OKJ technikusi évfolyamain könnyebben és rövidebb idő alatt elsajátíthatják az ismereteket.

Választható idegen nyelvek: angol, német

A jelentkezők felvétel az általános iskola 5 ., 6.,7., osztály év végi és a 8. osztály első félévi osztályzatokból számított átlagból képzett pontszám ( átlag* 20=maximum 100 pont), valamint a közös írásbeli felvételi eredménye alapján (maximum 100 pont) történik.

Vidékiek számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

Felvételivel kapcsolatos tudnivalók:

Országos közös írásbelit matematikából és anyanyelvből kell írni. Jelentkezni a rendszeresített jelentkezési lapon kell.

A felvételi időpontja: 2006. január 28. 10 óra. Mindenki megválaszthatja az írás helyét. Választható iskolánk is.

Ezen a szakon érettségizettek iskolánkban választhatják szakirányban a sütő és cukrász-technikus, élelmiszeripari technikus (molnár, sütő, hús), élelmiszeri minősítő technikus, élelmiszeripari gépésztechnikus képzéseket.

Iskolánkban lehetőségük van más szakterületeken is tovább tanulni. Választhatják a mezőgazdasági technikus, az állattenyésztő- állategészségügyi technikus, erdész-technikus képzést . Ezek az érettségire épülő képzések kétévesek.

Induló osztályok száma: 2

v Élelmiszeripari szakmacsoport

Tagozatkód: 03

Évfolyamok száma: 4+2

Választható nyelvek: angol, német

Nyílt nap időpontja: 2005. november 25. 9 óra

 

Tanüzemeink: mezőgazdasági tanüzem, tanmalom, sütő tanüzem, cukrász tanműhely, húsfeldolgozó tanüzem.